Οι Καλύτεροι Τρόποι Αποστολής και Χρόνοι Παράδοσης στο GearBest

GearBest: ακόμη και αν δεν είστε πολύ έμπειρος στις διαδικτυακές αγορές, σίγουρα γνωρίζετε την επωνυμία. Παρόλα αυτά, θα σας παρουσιάσουμε μια συνοπτική υπενθύμιση: Το GearBest είναι μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου όπως το Amazon ή το eBay.

Η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας έγκειται στο γεγονός ότι εστιάζει σε κινέζικες εταιρείες (Xiaomi, Huawei, Lenovo, κ.τ.λ). Με αυτόν τον τρόπο, το GearBest προσφέρει πολύ ανταγωνιστικές τιμές, σχεδόν όμοιες με αυτές της κινεζικής αγοράς, η οποία άλλωστε προμηθεύει απευθείας την πλατφόρμα. Αυτό εξηγεί και ορισμένους χρόνους παράδοσης, όπως θα δούμε παρακάτω.
Ένα από τα κριτήρια για την αξιολόγηση μιας σελίδας ηλεκτρονικού εμπορίου είναι η ποιότητα των υπηρεσιών αποστολής. Σε αυτόν τον τομέα, το GearBest προσφέρει πλήθος επιλογών στους πελάτες του. Η ιστοσελίδα αποστέλλει προϊόντα σε όλον τον κόσμο και όταν κάνετε την παραγγελία σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορους τρόπους αποστολής.

Πώς να Επιλέξετε Τρόπο Αποστολής

Όταν επιλέγετε τρόπο αποστολής, οφείλετε να λάβετε υπόψιν τρία κριτήρια:

  • Αρχικά τη διεύθυνση σας. Το GearBest κάνει αποστολές παντού αλλά όχι με τους ίδιους χρόνους ή τις ίδιες τιμές υποχρεωτικά. Αυτά θα εξαρτηθούν εν πολλοίς από το πού βρίσκεστε: τα μεγάλα αστικά κέντρα εξυπηρετούνται καλύτερα όπως και ορισμένες χώρες εξυπηρετούνται καλύτερα από άλλες. Δώστε μια κεντρική διεύθυνση, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάτε να παραλάβετε εσείς το δέμα μετά την άφιξη του.
  • Τον επιθυμητό χρόνο αναμονής. Οι ταχύτερες αποστολές είναι λογικά και πιο ακριβές. Παρόλα αυτά, το GearBest ορθώς εγγυάται την αποστολή με μέγιστο χρόνο αναμονής τον ένα μήνα. Αν επιθυμείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία, αυτό είναι εφικτό με ένα προστιθέμενο κόστος. Είναι δική σας επιλογή, ανάλογα με το πόσα χρήματα θέλετε να ξοδέψετε.
  • Ο τόπος προέλευσης της αποστολής είναι εξίσου σημαντικός. Όσο πιο κοντά είναι η αποθήκη, τόσο πιο σύντομα θα το λάβετε. Όταν κάνετε την παραγγελία σας, μπορείτε να επιλέξετε την αποθήκη της επιλογής σας (ιδανικά στη χώρα σας), εάν το προϊόν είναι διαθέσιμο σε διάφορες αποθήκες. Αλλάζοντας την προεπιλεγμένη αποθήκη, ίσως να επιβαρυνθείτε με κάποια χρέωση.

Οι Καλύτεροι Τρόποι Αποστολής και Χρόνοι Παράδοσης στο GearBest

Τέλος, καλό θα ήταν να ξέρετε ότι όλα τα πακέτα έχουν αριθμό αποστολής και μπορείτε να τα εντοπίσετε ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι καθ? οδόν. Απλά ζητήστε τον αριθμό αποστολής και εισάγετε τον στις ειδικές για αυτό το σκοπό ιστοσελίδες.

Οι Διάφοροι Τρόποι Αποστολές που Έχετε στη Διάθεση Σας

Απλή Αποστολή

Πρόκειται για την προεπιλεγμένη, αλλά και την πλέον διαδεδομένη, επιλογή στο GearBest. Ευλόγως, καθώς είναι δωρεάν και εξυπηρετεί τις περισσότερες χώρες. Η ιστοσελίδα τα φροντίζει όλα, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περιμένετε. Θα χρειαστούν από 8 ημέρες έως 3 εβδομάδες ωσότου να λάβετε την παραγγελία σας.
Υπάρχουν δύο επιλογές διαθέσιμες για αυτόν τον τρόπο αποστολής: «Χωρίς αριθμό αποστολής» (unregistered) και «με αριθμό αποστολής» (registered). Η δεύτερη επιλογή σας επιτρέπει να εντοπίσετε το πακέτο σας καθώς επίσης και να γνωρίσετε την πιθανή ημερομηνία παράδοσης μέσω του κωδικού αποστολής.

“Priority Line” Αποστολή Προτεραιότητας

Πρόκειται για το ιδανικό σύστημα. Είναι η καλύτερη επιλογή ακόμη και αν η γεωγραφική σας περιοχή εξυπηρετείται από την απλή αποστολή, όπως ισχύει για τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Η GearBest, συνεργαζόμενη με τις τοπικές υπηρεσίες, προσφέρει μία πιο αξιόπιστη υπηρεσία αποστολών. Στην Ελλάδα, είναι η Greek Line” ή η “EU line”. Έτσι, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις συμβατικές υπηρεσίες, όπως το Ταχυδρομείο, για να λάβετε το πακέτο σας. Ο χρόνος αποστολής κυμαίνεται από 1 έως 2 εβδομάδες. Το πλεονέκτημα είναι ότι πρόκειται για πολύ πιο αξιόπιστο τρόπο αποστολής συγκριτικά με τα συμβατικά μέσα αποστολής του GearBest. Επιπροσθέτως, σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε ζήτημα, θα ξέρετε σε ποιον πρέπει να απευθυνθείτε. Το πακέτα παρακολουθούνται απευθείας μέσω του ταχυδρομείου. Το μόνο μειονέκτημα είναι, ωστόσο, ότι η δωρεάν αποστολή περιορίζεται σε συγκεκριμένα προϊόντα. Τα περισσότερα απαιτούν μια επιπρόσθετη χρέωση, η οποία όμως είναι αμελητέα στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να το ρωτήσετε όταν κάνετε παραγγελία.

Αποστολή Εξπρές

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος αποστολής, γεγονός που τον καθιστά, δυστυχώς, και τον πιο ακριβό. Σε αυτήν την περίπτωση, το GearBest συνεργάζεται με ιδιωτικές εταιρείες κούριερ όπως η DHL ή η FedEx. Η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών είναι ασφαλώς υψηλή καθώς είθισται ο χρόνος αποστολής να είναι λιγότερος από μία εβδομάδα. Ωστόσο, το κόστος ανεβαίνει σημαντικά εξαιτίας των επιπρόσθετων χρεώσεων:

  • Αφενός πληρώνετε την εταιρεία κούριερ. Η τιμή εξαρτάται από το προϊόν, το βάρος, το μέγεθος του κτλ.
  • Αφετέρου υπάρχουν και οι χρεώσεις του τελωνείου. Οι χρεώσεις αυτές μπορούν να γίνουν απαγορευτικές καθώς ενίοτε φτάνουν την συνολική αξία αγοράς του προϊόντος.

Αυτός ο τρόπος αποστολής, αν και έχει κάποια πλεονεκτήματα, θα πρέπει να αποφεύγεται καθώς οι διαδικτυακές αγορές σε έναν ιστότοπο όπως το GearBest στοχεύουν στην εξοικονόμηση χρημάτων. Παρόλα αυτά, για πολλές απομακρυσμένες περιοχές, αυτή παραμένει η μοναδική διαθέσιμη επιλογή.